Kako šivati podplat

Kazalo:

Kako šivati podplat
Kako šivati podplat

Video: Kako šivati podplat

Video: Kako šivati podplat
Video: Početničko šivanje (Kako šivati ravno?) 2024, Maj
Anonim

Puhasto krilo izgleda lepše, če ga nosite s podplatom. Lahko ga hitro zašijemo. Za eno od možnosti ne potrebujete niti šivalnega stroja - kosi blaga so privezani na elastični trak. Za drugo vzorec ni potreben. Obe podplati sta ustvarjeni hitro.

Kako šivati podplat
Kako šivati podplat

Navodila

Korak 1

Vzemite merilni trak. Pritrdite ga na pas ali na vrh stegen, kjer se bo podplat začel. Izmerite obseg, odštejte 3 cm. Vzemite elastiko za oblačila. Lahko je ozek ali širok. Odstavite nastalo vrednost na njej, razrežite po meri.

2. korak

Iz mehkega tila izrežite 40-50 pravokotnikov, odvisno od tega, kako razkošno želite to narediti. Njihova širina je 20 cm. Višina je enaka dolžini podplata.

3. korak

Položite elastiko predse vodoravno. Začnite nanjo vezati pravokotne kose. Vzemite prvega, upognite ga na polovico, tako da je na vrhu v obliki polkroga. Tkanino položite na elastiko, tako da zgornji del štrli 7 cm nad njo. Potisnite oba konca pravokotne krpe pod elastiko in povlecite skozi polkrožni del. Naredite to z vsemi pravokotniki. Šivajte elastiko. Lepa stvar je pripravljena.

4. korak

Druga podplat je prišita drugače. Najprej si izmerite tudi pas ali boke, kjer se bo podplat začel. Nastalo vrednost razdelite na 16, naj bo številka "X". Vzemi til. Zložite ga na štiri, tako da so njegove stranice 2-krat večje od dolžine izdelka.

5. korak

Vzemite še en kos blaga, ga na enak način prepognite na štiri in izrežite luknjo za zgornji in spodnji del podplata. To pa še ni vse. Skupno jih je bilo 4 izrezanih iz štirih platen.

6. korak

V vsakem naredite en stranski rez. Vzemi dva kosa. Stranski rez prvega pritrdite na isti rez drugega. Vzemi tretji kos. Šivajte ga z ene strani na drugo. Tako zašijemo vse 4 praznine. Stran zadnjega prišijemo na stran prvega dela. Kot rezultat bi morali dobiti stvar, ki je videti kot zelo puhasto krilo.

7. korak

Iz gostejše tkanine, ki se ujema z barvo, izrežite pas na potrebno širino. Dolžina je enaka prostornini bokov ali pasu, plus 2 cm za šiv in 3 cm za dodatek za zapiranje. Zložite ga na polovico.

8. korak

Stranske pasove zašijemo na napačno stran. Spet ga obrnite na obraz. Prednji in zadnji rob prepognite za 1 cm. Pritrdite na vrh krila, tako da je med zadnjo in sprednjo stranjo pasu. Stitch do konca, ne pozabite se prekrivati s 3 cm za pritrdilni element. Šivajte na gumb, gumb ali kavelj. Hlačka za naredi sam je pripravljena.

Priporočena: