Kako Sešiti Velikonočnega Zajčka

Kazalo:

Kako Sešiti Velikonočnega Zajčka
Kako Sešiti Velikonočnega Zajčka

Video: Kako Sešiti Velikonočnega Zajčka

Video: Kako Sešiti Velikonočnega Zajčka
Video: Kako oblikujemo Velikonočnega Zajčka 2024, April
Anonim

Ljudje so že pred davnimi dnevi začeli okrasiti hišo za takšen praznik, kot je Velika noč. Žal takrat nikakor ni bilo mogoče, da bi to naredili na izviren in edinstven način. No, ker je zdaj tam, zakaj ga ne bi izkoristili? Predlagam, da sešijemo dekorativno igračo, torej velikonočnega zajčka.

Kako sešiti velikonočnega zajčka
Kako sešiti velikonočnega zajčka

Potrebno je

  • - flanela tkanina;
  • - sintetična prezimnica;
  • - krojaške zatiči;
  • - igla;
  • - škarje;
  • - niti;
  • - svinčnik.

Navodila

Korak 1

Iz flanelaste tkanine je treba izrezati več kvadratov in to tako, da so enake velikosti. Za to plovilo ni treba uporabljati tkanine iste barve.

Slika
Slika

2. korak

Nastale kvadratke blaga je treba zložiti tako, da se oblikuje majhen kup. Tak kup mora biti pritrjen s krojaškimi zatiči in to tako, da niso naravnost, ampak poševno. Ne pretiravajte s količino kvadratnih podrobnosti, dovolj so 3 kvadratki.

Slika
Slika

3. korak

Zdaj lahko začnete šivati. Vodeni s položenimi zatiči morate zašiti prazno mesto prihodnjega velikonočnega zajčka. Prva vrstica naj leži natanko diagonalno, to je od enega vogala kvadrata do drugega. Na razdalji 2 centimetra zelo skrbno zašite vse nadaljnje vrstice. Biti morajo vzporedni s prvim.

Slika
Slika

4. korak

Nadalje morate na šivanem obdelovancu narediti nekakšno ruffle. Če želite to narediti, vzemite škarje in razrežite tkanino med šivi. Upoštevajte, da ne bi smeli rezati vseh slojev, temveč le zgornje, to pomeni, da se zadnje plasti ni treba dotikati.

Slika
Slika

5. korak

Ko končate z rezanjem tkanine med šivi stroja, morate obdelovanec obrniti na napačno stran in nanj s svinčnikom narisati zajca.

Slika
Slika

6. korak

Potem morate izrezanega zajca izrezati. Tako je pripravljena prva praznina izdelka. Na enak način je treba opraviti tudi drugi del plovila, samo ne pozabite, da mora biti zrcalna slika prvega, sicer boste na koncu dobili dva enaka dela.

Slika
Slika

7. korak

Prazne obloge pritrdite med seboj s sprednjo stranjo, nato jih začnite šivati, odmaknite se od roba 0,5 centimetra. Na dnu izdelka pustite majhno luknjo za polnjenje.

Slika
Slika

8. korak

Obrt obrnite na sprednjo stran in ga napolnite z oblazinjenim poliestrom. Nato luknjo za polnilo previdno zašite s slepim šivom z nitmi, ki ustrezajo barvi oblačila. Velikonočni zajček je pripravljen!

Priporočena: