Kako Narediti Zakovico

Kazalo:

Kako Narediti Zakovico
Kako Narediti Zakovico

Video: Kako Narediti Zakovico

Video: Kako Narediti Zakovico
Video: Как сделать далеко летающий самолет из бумаги. Оригами самолет который летает 100 метров 2024, April
Anonim

Kovična povezava se pogosto uporablja pri delu domačega mojstra. Zakovice so potrebne za popravilo kuhinjskih pripomočkov, na primer pritrditev ročaja na ponev. Uhajanje v cevi je mogoče odpraviti tudi z zakovicami. In v avtomobilski industriji ni mogoče brez zakovic. Preprosta naprava je lahko koristna za izdelavo zakovic.

Kako narediti zakovico
Kako narediti zakovico

Potrebno je

Vise, 10 mm jeklene plošče, sveder, svedri, aluminijasta žica

Navodila

Korak 1

Seveda obstajajo posebna orodja za izdelavo zakovic, ki jih lahko kupite v specializirani trgovini. Toda včasih je bolj priročno in hitreje narediti napravo sami. Če želite to narediti, boste potrebovali primež, kovinske plošče, sveder, svedre in aluminijasto žico.

2. korak

Iz jekla debeline 10 mm izrežite dve plošči 30x50 mm. Na široki strani plošče povežite s tečajem, tako da jih je mogoče zložiti. Na ravni strani robov po celotni dolžini privarite žico s premerom 6 mm. To je potrebno, da se naprava med oblikovanjem glave zakovice s kladivom drži v primežu.

3. korak

Vpenjalo pritrdite v primež in na stičišču plošč naredite luknjo s premerom 4 mm in globino 10-15 mm. Vzemite 7-milimetrski sveder in luknjo pogreznite do globine 2 mm (za oblikovanje glave kovice boste potrebovali tako stožčasto vtičnico). Orodje za zakovice je pravzaprav popolno.

4. korak

Vzemite aluminijasto žico s premerom 4 mm, jo spustite na dno vdolbine, napravo pritrdite v primež. Z rezalniki žic odgrizite žico 3-4 mm nad robom. Izračun mora biti tak, da se lahko stožčasti zobnik v celoti napolni z aluminijem.

5. korak

S kladivom nežno tapkajte zgornji konec žice v različnih smereh in jo potisnite v utor. Tako bo oblikovana ugreznjena glava zakovice. Ko je utor zobnika poln, sprostite primež in odstranite končno zakovico.

Priporočena: