Kako Narediti Kroglice Z Vzorci

Kazalo:

Kako Narediti Kroglice Z Vzorci
Kako Narediti Kroglice Z Vzorci

Video: Kako Narediti Kroglice Z Vzorci

Video: Kako Narediti Kroglice Z Vzorci
Video: Kako skvačkati obesek za ključe - video navodila za začetnike... kvačkan kit oz. morska kepica 2024, April
Anonim

Baubles s svetlimi vzorci lahko služijo kot dodatek k etnični noši ali kot smešno darilo za vaše prijatelje. Geometrijski vzorci dobro izgledajo na kroglastih kroglicah, izdelanih v tehniki samostanskega tkanja. Osnovo za tak vzorec lahko izračunate sami.

Kako narediti kroglice z vzorci
Kako narediti kroglice z vzorci

Potrebno je

  • - papir v kletki;
  • - kroglice;
  • - ribiška vrvica.

Navodila

Korak 1

Če želite izračunati vzorec za ozko zapestnico, na list papirja senčite sedem vrstic celic v vzorcu šahovnice. Monastično tkanje ni neprekinjeno, ampak z odprtim materialom, zato bodo v končani zapestnici kroglice razporejene.

2. korak

Najlažje je tkati baubles s ponavljajočimi se simetričnimi vzorci. Narišite okrasni element, ki se bo ponovil v zapestnici, s svinčnikom ali pisalom druge barve pa označite del osenčenih celic. Če želite vizualno poudariti začetek vzorca na dobljenem diagramu, narišite navpično črto pred začetkom vzorca.

3. korak

Za kroglice izberite kroglice več barv. Predvsem pa boste potrebovali kroglice v barvi ozadja. Vse kroglice morajo biti enake velikosti, sicer bo zapestnica neenakomerna. Da se ne boste zmedli v vzorcu tkanja, pokrijte vse vrstice na diagramu z ravnilom ali listom papirja, razen zgornjih treh.

4. korak

Na ribiško vrvico položite tri kroglice iste barve, s katerimi ste v prvi, drugi in tretji vrstici od zgoraj označili prve osenčene celice. Oba konca ribiške črte prečkamo navzkrižno v drugo kroglico druge vrstice z vrha. Premaknite nastali križ na sredino črte.

5. korak

Postavite drugo kroglico v zgornjo vrstico diagrama na levi konec vrstice. Na desni konec ribiške vrvice položite drugo kroglico v tretjo vrsto z vrha. V tretji kroglici druge vrstice prečkajte ribiško vrvico navzkrižno. Nadaljujte s pletenjem zapestnice na ta način, dokler ne dobite verige, ki je dovolj dolga za zapestnico.

6. korak

Kroglice zdrsnite na obeh koncih ribiške vrvice in jih navzkrižno vtaknite v prvo kroglico tkane verige, da dobite obroč. Pojdite skozi levi konec ribiške vrvice skozi tri kroglice naslednjega križa. Desni konec speljite skozi eno kroglico, tako da so konci črte spet navojno speljani skozi kroglico.

7. korak

Premaknite ravnilo na diagramu in odprite naslednji dve vrstici celic. Druga vrsta zapestnice je tkana na približno enak način kot prva. Namesto da bi kroglico postavili na levi konec črte, vrvico napeljite skozi stranski krog križa v končani vrstici.

8. korak

Končno drobnino pritrdite tako, da ribiško vrvico speljete skozi več križcev in konce vozlišča zavežete z vozlom. Vrvico odrežite tri milimetre od vozla in jo nežno stopite nad ognjem.

Priporočena: