Kako Odstraniti Parafinski Vosek S Smuči

Kazalo:

Kako Odstraniti Parafinski Vosek S Smuči
Kako Odstraniti Parafinski Vosek S Smuči

Video: Kako Odstraniti Parafinski Vosek S Smuči

Video: Kako Odstraniti Parafinski Vosek S Smuči
Video: Дубовая бочка (разборка и обжиг) 2024, Maj
Anonim

Smuči je postalo težko drseti in v smučanju ne uživate več. Razlog je praviloma v nepravočasnem ali nekakovostnem vzdrževanju smuči. Zato je pomembno, da ne morete shraniti smuči, temveč tudi ravnati z njimi.

Kako odstraniti parafinski vosek s smuči
Kako odstraniti parafinski vosek s smuči

Navodila

Korak 1

Parafinska obdelava smuči se izvaja za zaščito drsne površine pred oksidacijo, pa tudi za odvajanje vode, ki nastane med stikom smuči s snegom. Za odstranjevanje voska uporabite odstranjevalec (posebna mešanica družine alifatskih topil) ali drgnjenje. Tu je treba vedeti, da odstranjevalec odstrani zemeljski (osnovni) parafin, zato je ta metoda dobra le, če se odločite za postopek nanašanja voska iz nič.

2. korak

Če tega cilja ne zasledujete, uporabite strgala. Ne pozabite, da lahko med vzdrževanjem temeljnega premaza kasneje uporabljate različne vrste voska, odvisno od vremenskih razmer.

3. korak

V trgovini kupite poseben nosilec za smuči ali ga naredite sami (to je potrebno, da ima smučka podporo po celotni dolžini). Prav tako boste morali kupiti strgala iz organskega stekla ali plastike. Običajno imajo debelino od 3 do 5 mm. Debelejše strgalo omogoča strožjo obdelavo. Mimogrede, strgalo lahko naredite tudi sami.

4. korak

Da bi se izognili nastanku vbočene ali konveksne površine, jo enakomerno pritiskajte s strgalom, jo večkrat podajte s konice smuči na hrbet. Da se izognete hudim poškodbam površine, strgalo gladko pometite brez motenj.

5. korak

Redno čistite parafinski vosek iz strgala. Če želite orodje dobiti ustrezno ostrino, ga po potrebi zaključite z brusnim papirjem.

6. korak

Previdno zaključite utor in robove smuči. Če želite to narediti, uporabite strgala ustrezne oblike. Ostanke voska odstranite s trdo najlonsko krtačo. S kratkimi, enakomernimi gibi se sprehodite po smučki.

7. korak

Uporabite vroč način za čiščenje drsne površine pred umazanijo, maščobo ali pri drastičnem spreminjanju parafina. Če želite to narediti, s posebnim likalnikom (lahko tudi z običajnim gospodinjskim likalnikom) na površino smuči nanesite parafin, ne da bi čakali, da se parafin popolnoma strdi, odstranite s strgalom. Upoštevajte, da se s pravilnim pristopom med vašimi dejanji pred strgalom oblikuje nekakšen valj, sestavljen iz parafina umazanije in ostankov mazil.

Priporočena: