Kako Narediti Modularni Origami

Kazalo:

Kako Narediti Modularni Origami
Kako Narediti Modularni Origami

Video: Kako Narediti Modularni Origami

Video: Kako Narediti Modularni Origami
Video: Модульное оригами: Кольцо-подвеска из бумаги 2024, Maj
Anonim

Modularni ali 3d origami je sodoben pogled na starodavno umetnost zlaganja papirja. Na Zahodu in v ZDA je umetnost modularnega origamija že dolgo prepoznana, tam je izšlo veliko knjig in izhajajo periodične publikacije o modularnih origami. Naš modularni origami se je razširil pred kratkim, vendar je že našel svoje privržence.

Žerjav
Žerjav

Navodila

Korak 1

Modularni origami se od tradicionalnega razlikuje po tem, da so obrti prvič sestavljeni iz ločenih trikotnih modulov, drugič pa so obrti obsežne in trajne. Obrt, izdelana z uporabo modularnih origami, je čudovit spominek ali igrača in je lahko poceni, a neverjetno darilo.

2. korak

Če vas zanima vprašanje, kako narediti modularni origami, obiščite spletno stran Country of Crafts, kjer so široko predstavljeni primeri obrti, mojstrski tečaji in navodila po korakih.

3. korak

Poleg tega lahko na internetu najdete video vaje o modularnem origamiju ali pa uporabite posebno literaturo. Eden najboljših avtorjev knjig o modularnem origamiju je Tatiana Prosnyakova.

4. korak

Za modularni origami uporabite navaden pisarniški papir, poseben papir za origami ali navaden barvni papir. Prva možnost je najboljša - pisarniški papir, ni tako drag kot papir za origami in se ne obrabi na gubah kot običajni barvni papir.

Kako narediti modularni origami
Kako narediti modularni origami

5. korak

Modularni origami ne zahteva posebnih orodij in naprav. Večina figuric za izdelavo niti ne zahteva lepila, čeprav ga je mogoče uporabiti za obstojnejše obrti.

Priporočena: