Kako Narisati Krog S Piko, Ne Da Bi Dvignili Svinčnik

Kazalo:

Kako Narisati Krog S Piko, Ne Da Bi Dvignili Svinčnik
Kako Narisati Krog S Piko, Ne Da Bi Dvignili Svinčnik

Video: Kako Narisati Krog S Piko, Ne Da Bi Dvignili Svinčnik

Video: Kako Narisati Krog S Piko, Ne Da Bi Dvignili Svinčnik
Video: только для новичков !! как сделать потолок кругом с помощью гипсокартона. 2024, Maj
Anonim

Za namene trolanja se na forumih pogosto postavlja vprašanje, kako narisati krog s piko, ne da bi svinčnik dvignili s papirja. Dejansko obstaja veliko rešitev za to težavo. Večina jih temelji na netočnosti formulacije problema.

Kako narisati krog s piko, ne da bi dvignili svinčnik
Kako narisati krog s piko, ne da bi dvignili svinčnik

Navodila

Korak 1

V nalogi ni točno določeno, kje naj bo točka. Narišite jo neposredno na krog in ne znotraj njega - in formalno je rešitev izvedena.

2. korak

Poskusite izkoristiti netočno terminologijo. Izraz "krog" se uporablja v pogoju, ne pa "krog". Za razliko od kroga je krog trden. Narišite ga in nato vanj vnesite krepko piko. To lahko storite brez odstranjevanja svinčnika s papirja.

3. korak

Izjava o težavi ne pove, ali je mogoče uporabiti drugi svinčnik. Prav tako ni določeno, koliko svinčnikov se ne sme odtrgati s papirja. Z drugim svinčnikom narišite točko znotraj kroga, tako da prva ostane na papirju.

4. korak

Pogoj težave ne vsebuje informacij o tem, ali je krog mogoče s točko znotraj točke povezati s črto. Ob predpostavki, da risanje takšne črte ni prepovedano, narišite krog in nato, ne da bi svinčnik dvignili s papirja, v njem narišite črto in nato narišite točko. Poleg tega, ker pogoj ne pove, ali mora biti točka znotraj kroga, jo poskusite narisati zunaj.

5. korak

Kot pravi formalist lahko to težavo rešite takole. Ker se pogoj nanaša posebej na svinčnik, ne na pisalo, flomastor, svinčnik pritisnite na papir in nato, ne da bi ga odtrgali, z drugim risalnim orodjem narišite krog in konico v njem.

6. korak

Pogoj ne govori, katerega dela svinčnika ne bi smeli odtrgati s papirja. Na list pritisnite tisto nasprotno stran svinčnika (enako ali drugo - pogoj tudi o tem ne pove ničesar) in s svinčnikom narišite krog in konico z odlomkom.

7. korak

S kompasom nariši krog. Pika v njegovem središču se bo izkazala sama. Ker kompas vključuje svinčnik, bo problem formalno rešen.

8. korak

Nazadnje je najelegantnejši način reševanja te težave naslednji. Narišite krog in nato skupaj s svinčnikom zložite vogal papirja, ne da bi ga dvignili, tako da se svinec dotakne papirja na hrbtni strani v središču kroga. Nato papir prebodite s svincem.

9. korak

Če vam forumski troli v odgovor odgovorijo, da nobena od predlaganih rešitev problema ni pravilna, podajte svoj protiutež. Sestavljen je iz naslednjega: težave je na splošno nemogoče rešiti, saj bo po narisu kroga s piko (ne glede na to, kako natančno) svinčnik še vedno treba odtrgati s papirja, stanje težave pa prepoveduje to. Ne držite ga. Toda bolje si zapomnite znameniti nasvet: "Ne hranite trolov."

Priporočena: