Kako Narediti Pokrov Iz Papirja

Kazalo:

Kako Narediti Pokrov Iz Papirja
Kako Narediti Pokrov Iz Papirja

Video: Kako Narediti Pokrov Iz Papirja

Video: Kako Narediti Pokrov Iz Papirja
Video: Как сделать далеко летающий самолет из бумаги. Оригами самолет который летает 100 метров 2024, April
Anonim

Papirnata kapica bo nepogrešljiva pokrivala pri popravilih ali drugih gospodinjskih opravilih. To bo odlična zaščita pred barvo ali padajočim ometom. Pri delu na vrtu lahko zaščiti pred soncem. Poleg tega lahko takšna kapica ugaja vašemu otroku.

Kako narediti pokrov iz papirja
Kako narediti pokrov iz papirja

Potrebno je

List papirja v časopisni obliki

Navodila

Korak 1

Običajno je pokrovček narejen iz časopisnih listov. Za izdelavo večje kapice lahko uporabite papir A2. List papirja se zloži na polovico. Nadalje so vogali na pregibu upognjeni proti sredini (tako da se na sredini zbližajo).

2. korak

Trak na dnu se dvakrat zloži na polovico.

3. korak

Stranski vogali se preklopijo in vaša bodoča kapica se prevrne.

4. korak

Nato se stranice zložijo proti sredini, tako da se povežejo v sredinsko črto. Za majhne otroke je nujno, da se ti strani ne zbližata v središču, temveč se nahajata približno en centimeter in pol od njega. Tako bo pokrovček manjši. Na tej stopnji je mogoče nadzirati tudi velikost pokrival, odvisno od velikosti glave. Če se na zadnji stopnji izkaže, da je pokrovček prevelik ali premajhen, morate nastali izdelek razviti in ponoviti ta korak.

5. korak

Nadalje je spodnji trak upognjen na polovico. Po tem so vogali upognjeni, da dajo vizirju trikotno obliko. Na hrbtni strani je spodnji vogal upognjen in vstavljen v nastali nekakšen "žep", tako da je vogal pritrjen v traku.

6. korak

Pokrov je poravnan, stranski vogali so pritrjeni, vogali in robovi izdelka so izravnani. Po potrebi spremenite velikost in se vrnite za dva koraka nazaj. Pokrovček je pripravljen.

Priporočena: