Kako Narediti Drsnik

Kazalo:

Kako Narediti Drsnik
Kako Narediti Drsnik

Video: Kako Narediti Drsnik

Video: Kako Narediti Drsnik
Video: Plastika Bevc - Premium drsnik montaža 2024, Maj
Anonim

Pogosto potrebujemo enega ali drugega predmeta za notranjost ali gledališke kulise za predstave. Nekaj je mogoče kupiti v trgovini, nekaj pa je tudi predmetov, ki jih ne bomo našli niti na bolšjem sejmu. Na primer stari zvitek.

Kako narediti drsnik
Kako narediti drsnik

Navodila

Korak 1

Če želite narediti svoj drsnik, boste potrebovali papir. Ker je zvitek kos papirja, zvit v zvitek, je prvi korak določitev njegovih dimenzij.

2. korak

Lahko je standardni album ali kaj daljšega. Za daljši pomik je najbolje uporabiti zvitek faks papirja. Ali pa v odsotnosti lepite več standardnih listov. Da bo drsnik videti kot starinski papir, ga morate pobarvati. Tu obstaja veliko načinov.

3. korak

Najlažji način je, da list na obeh straneh pobarvate s svetlo rjavim akvarelom in ga posušite. Bolj zanimiv način, ki bo trajal manj časa, da ga opazite in naredite, da bo zvitek videti veliko bolje star, je, da ga za nekaj časa namočite v močan čaj ali kavo, tako da se list zmoči, ne pa šepa. Če želite to narediti, skuhajte zelo močan črni čaj ali kavo, ga ohladite in prelijte v posodo, ki bo nato prilegala zvitku. Namočite ga deset minut v čaju ali kavi, da se zmoči z vseh strani. Nato ga razgrnjenega posušite - in osnova za zvitek je pripravljena.

4. korak

Na robove drsnika pritrdite trakove. Vanjo z barvami ali črnilom napišite potrebno besedilo, ga zvijte in zavežite. Če želite, da je zvitek bolj zgodovinski, zapečatite vozel s trakom s parafinom ali voskom.

Priporočena: