Kako Ujeti Na Vrhu

Kazalo:

Kako Ujeti Na Vrhu
Kako Ujeti Na Vrhu

Video: Kako Ujeti Na Vrhu

Video: Kako Ujeti Na Vrhu
Video: ЗАЩИТА ОТ УДУШЕНИЯ СЗАДИ ✔ Как уйти от Удушения со спины 2024, Maj
Anonim

Za lovljenje krapa in krapa obstaja eden najstarejših ribiških pripomočkov, imenovan "makuha", "makushatnik" ali "porcelan". Makukha je tudi najbolj plen športnih pripomočkov pri ribolovu krapa in krapa. Naši očetje, dedki in pradedje so včasih lovili kilograme in včasih tudi dva kilograma krapa.

Kako ujeti na vrhu
Kako ujeti na vrhu

Navodila

Korak 1

V zadnjih nekaj sto letih se ta način in način ribolova nista spremenila, kar govori o genialnosti oblikovalske ideje izumitelja. In v našem naprednem XXI stoletju se krap in krap ujameta na starodavno kot svetovno "makuho" in tako nadaljujeta ribiško tradicijo svojih predhodnikov.

2. korak

Na zori prejšnjega stoletja, ko so bile ribiške trnke redkost v vsakdanjem življenju ribičev, je ruskim moškim uspelo ujeti krapa brez pomoči trnka. Podoben povodec je bil pritrjen na katransko svileno nit ali vrvico, na kateri je bil majhen kostni gumb. Ta gumb je ribiču zamenjal kavelj. Na primitivni ribiški vrvi, za katero je bila zanka, je bil pritrjen ponikalnik, kamor je bil pritrjen povodec z gumbom in šobo. Kot šoba se uporablja "makuhi" - stisnjen lan, sončnična ali konopljina pogača. S pomočjo parjenega kruha ali gline je bila na gumb pritrjena "makuha".

3. korak

Ko je zvečer vrgel svoj preprost pripomoček na kraj za hranjenje krapa in ga skrbno pritrdil na obalo, se je ribič vrnil domov. Ko se je približala vabi, je riba začela sesati torto. Gumb je niti najmanj ni vznemiril in padel je v usta. Potem ko je našla neprebavljivo hrano, je potisnila gumb s curkom vode skozi škrge in se znašla na nekakšnem kukanu, ki ga je tam varno držala. Zjutraj je uspešni ribič preveril svoj "vrh" in na obalo potegnil sovražnika, ki se je precej utrudil, da bi se poskušal osvoboditi. Ribič je lahko le "napolnil" makuho in se, ko jo je vrgel v reko, lotil svojega posla.

4. korak

Da bi se izognili napakam pri lovu krapa s tem starodavnim priborom, morate vedeti majhen trik. Kavljev ne smemo polagati v koščke torte, kot to počne večina sodobnih ribičev. Na vogalih torte je bolje z nožem narediti štiri zareze, ki nekoliko presegajo velikost trnkov. Nato žlebove premažite z glino in namestite kavelj. Po tem morate znova nanesti tanko plast gline, povodnik položiti na lično osmico in dodati še eno plast gline. Tako boste previdne ribe popolnoma prikrili trnke in povodce, ne da bi ovirali sesanje torte.

Priporočena: